Fönsterputs företag

Hem > Fönsterputs företag

Rena och välputsade fönster bidrar till hur ett företag uppfattas av både kunder och anställda. Det är inte bara en fråga om estetik; det är en investering i arbetsplatsens atmosfär och effektivitet. Läs mer om hur rena fönster förbättrar arbetsmiljön och vad ni som företag bör tänka på när ni väljer ut en firma som ska hjälpa er.

Fönsterputs för företag

Det finns flera städfirmor som erbjuder fönsterputs för företag i hela landet. Här tipsar vi om några av företag som du kan vända dig till om du behöver hjälp med fönsterputsning.

SOL

SOL Facility Services erbjuder skräddarsydd fönsterputs för företag och kontor. De anpassar sig helt efter kundens tidsramar och deras utrustning stödjer fönsterputs på höga höjder, med all personal utrustad med liftkörkort. De erbjuder fönsterputs av företag och kontor för både enstaka tillfällen och löpande kontrakt, där de kommer flera gånger per månad eller år. Alla tjänster anpassas för att inte störa företagets kärnverksamhet.

SOL.se

Julias Städservice

Fönsterputsning som erbjuds av Julias Städservice är inriktad på att skapa en ren och trivsam arbetsmiljö genom fönsterputs för företag. För dem är vikten av skinande rena fönster för att höja trivseln på arbetsplatsen hög. De har lång erfarenhet av effektiv fönsterputsning för företag. Julias Städservice är ett utmärkt val för företag som söker en professionell och pålitlig lösning för fönsterputs.

Renthusstockholm.se

Montrab

Montrab är en städfirma som erbjuder fönsterputs för både företag och privatpersoner. Deras personal är utbildad för att använda liftar som behövs för att komma åt fönster om är svåråtkomliga. De erbjuder fönsterputsning på flera orter i mellersta Sverige och finns ibland annat Falun, Borlänge, Leksand, Västerås och Eskilstuna samt i kringliggande orter.

Montrab.se

Förbättrad arbetsmiljö

Det finns flera anledningar till att investera i fönsterputs för de som vill både förbättra arbetsmiljön för sin personal och för att ge ett gott och professionellt intryck till sina kunder och besökare.

 • Öka naturligt ljus och minska behovet av konstgjord belysning
 • Erbjuda en avkopplande och inspirerande utsikt
 • Skapa ett professionellt och positivt första intryck
 • Minska damm och allergener för en hälsosammare arbetsplats

För personalen

Rena fönster spelar en viktig roll i skapandet av en behaglig och produktiv arbetsmiljö. Ni får en ljusare och mer välkomnande atmosfär tack vare större mängd naturligt ljus som kan minska trötthet och öka energinivåerna hos medarbetare, vilket i sin tur kan leda till förbättrad produktivitet och koncentration. Genom att erbjuda en klar och obegränsad utsikt kan ni dessutom erbjuda en känsla av öppenhet och frihet, vilket kan minska stress och främja kreativt tänkande.

För kunder och besökare

Skapa ett professionellt intryck till både besökare och anställda för att stärka företagets image och varumärke. En välunderhållen och ren arbetsplats visar på omtanke och uppmärksamhet på detaljer. Rena fönster bidrar till en hälsosammare arbetsmiljö genom att minska förekomsten av damm och allergener, vilket är särskilt viktigt för de med allergier eller andningsproblem.

Vanliga frågor om fönsterputs

Vad kostar fönsterputs för företag?

För små kontorslokaler eller butiker kan kostnaden ligga någonstans mellan 500 till 2 000 kronor per tillfälle. För större kontorsbyggnader eller komplexa med många fönster kan kostnaderna snabbt öka. I dessa fall beror mycket på byggnadens storlek och hur regelbundet fönsterputsningen behöver ske. Om det behövs särskilda rengöringsmetoder, som högtryckstvätt eller speciella behandlingar för svårfläckade ytor, kan detta också påverka kostnaden.

Vad är bäst att putsa fönster med?

För att uppnå bästa resultat vid fönsterputsning är det viktigt att välja rätt material och metod. Generellt rekommenderas en kombination av följande verktyg och produkter:

 • Mikrofiberduk eller fönsterskrapa
  En högkvalitativ mikrofiberduk kan effektivt ta bort smuts och fläckar utan att lämna ludd eller ränder. Alternativt kan en fönsterskrapa användas för att snabbt och effektivt ta bort vatten från glaset.
 • Ett milt rengöringsmedel
  Använd ett milt, pH-neutralt diskmedel eller ett specialiserat fönsterputsmedel. Det bör vara skonsamt nog att inte skada fönstrets yta men tillräckligt kraftfullt för att lösa upp smuts och fett.
 • Rent vatten
  Använd varmt vatten för att hjälpa till att lösa upp smutsen, men undvik för varmt vatten som kan orsaka snabb avdunstning och därmed ränder.
 • Hink och trasa
  En hink för att blanda vatten och rengöringsmedel, och en separat trasa för att torka av fönsterkarmar och fönsterbrädor.

Hur får man rent flammiga fönster?

Flammiga fönster kan vara ett resultat av felaktig torkmetod eller användning av olämpliga rengöringsprodukter. För att åtgärda detta:

 1. Rengör grundligt
  Börja med att rengöra fönstren med en blandning av vatten och ett milt diskmedel. Använd en mjuk svamp eller en mikrofiberduk.
 2. Skölj noggrant
  Efter att ha tvättat fönstren, se till att skölja bort allt rengöringsmedel med rent vatten.
 3. Använd en fönsterskrapa
  För att undvika flammighet, använd en fönsterskrapa för att effektivt ta bort det mesta av vattnet från glasytan.
 4. Polera med tidningspapper eller mikrofiberduk
  Efter skrapan, använd gammalt tidningspapper eller en ren mikrofiberduk för att polera fönstret och ta bort eventuella återstående ränder eller fläckar.

Hur får man rena fönster utan ränder?

Att få fönstren rena utan ränder kräver viss teknik och rätt verktyg:

 1. Använd rätt blandning
  Använd en svag lösning av vatten och diskmedel. För mycket såpa kan lämna ränder.
 2. Tvätta i skuggan
  Tvätta fönstren när de inte är i direkt solljus. Solens värme kan orsaka att rengöringslösningen torkar för snabbt och lämnar ränder.
 3. Använd en fönsterskrapa
  Dra skrapan i en jämn, överlappande rörelse från topp till botten. Torka av skrapans blad med en ren trasa mellan dragningarna för att undvika att dra ner smuts.
 4. Polera efter torkning
  Efter skrapan, använd en torr mikrofiberduk för att polera bort eventuella små ränder eller fläckar.

Hur får man bort beläggning på fönster

Beläggningar på fönster, som kan vara kalkavlagringar eller hårt vattenfläckar, kräver lite extra uppmärksamhet. Här är några steg för att effektivt ta bort dessa:

 1. Använd en ättikslösning
  Blanda lika delar vatten och vit ättika. Ättikan är effektiv för att lösa upp mineralavlagringar.
 2. Applicera lösningen
  Använd en sprayflaska för att applicera ättikslösningen direkt på beläggningarna. Låt lösningen verka i flera minuter.
 3. Skrubba försiktigt
  Använd en mjuk svamp eller en trasa för att skrubba bort beläggningarna. För mer envisa fläckar kan en icke-slipande skrubbsvamp användas.
 4. Skölj och torka
  Efter skrubbning, skölj fönstren med rent vatten och torka dem med en fönsterskrapa eller mikrofiberduk för att undvika ränder.

Hur blandar man fönsterputs med ättika?

Ättika är ett utmärkt miljövänligt rengöringsmedel för fönster. Här är ett enkelt recept:

 • Ingredienser
  Du behöver vatten, vit ättika och eventuellt några droppar diskmedel för extra rengöringskraft.
 • Ratio
  Blanda en del vit ättika med tio delar vatten i en hink eller sprayflaska. För extra smutsiga fönster, tillsätt några droppar diskmedel.
 • Användning
  Applicera lösningen med en svamp eller spraya direkt på fönstret och torka sedan rent med en mikrofiberduk eller fönsterskrapa.

Kan man putsa fönster med bikarbonat?

Ja, bikarbonat kan användas för att putsa fönster, speciellt för att ta bort envis smuts och fläckar:

 1. Gör en paste
  Blanda bikarbonat med lite vatten för att skapa en tjock paste.
 2. Applicera på fläckar
  Applicera pastan direkt på svåra fläckar eller smutsiga områden. Låt verka i några minuter.
 3. Skrubba försiktigt
  Använd en mjuk svamp eller trasa för att skrubba området varsamt.
 4. Skölj noggrant
  Se till att skölja fönstret med rent vatten för att ta bort alla bikarbonatresterna efter skrubbning.
 5. Torka rent
  Använd en fönsterskrapa eller en ren mikrofiberduk för att torka fönstret och förhindra ränder.